Om du har bestemt deg for å kjøpe deg en varmepumpe, lurer du helt sikkert på om du bør velge en gulvmontert eller veggmontert modell. Ved begge modeller er det både fordeler og ulemper, altså bør du velge etter hva som er viktig for deg.

Flere som kjøper seg en varmepumpe tenker selvsagt på design og at den skal passe inn i boligen. En varmepumpe kan se stor og klumpete ut, så hvor skal du egentlig sette den? Her kommer det an på hvor du mener den tar minst plass og virker minst skjemmende på utseende ellers i boligen.

På gulvet

En gulvmontert varmepumpe har de fordelene med at den er lettere å gjemme bort. På gulvet kan du enkelt få varmepumpen til å skli rett inn i utformingen av boligen, eller gjemme den slik at den ikke synes så godt. Det som er viktig å tenke på når det gjelder plassering er at viften må ha god tilgang på luft utenfra, altså bør den plasseres slik at luften kan sirkulere fritt.

 

På veggen

Andre foretrekker å ha viften hengende på veggen ettersom dette får luften til å sirkulere bedre. Om design og utseende er viktig for deg finnes det flere løsninger på dette problemet. Du kan velge en modell som er mindre og har et utseende som kan passe inn i boligen. Faktisk finnes det varmepumper som ser ut som maleri eller bilder, og det finnes flere modeller som ser moderne ut. Disse designløsningene koster noe mer, men vil se penere ut i stuen.