Når høsten sakte, men sikkert sniker seg innpå er det ikke lenge til det blir kaldt og guffent. Mange nordmenn forbereder seg til vinteren ved å handle inn ved for å fyre i peisen eller går til innkjøp av panelovner. Mens andre skaffer seg en varmepumpe for å sikre en god og varm vinter. En varmepumpe er godt å ha året rundt, så det spiller liten rolle når på året du skaffer den. Selv om det selvfølgelig er praktisk å ha gått til innkjøp før vinteren melder sin ankomst.

Hvorfor kjøpe en varmepumpe?

Det er flere grunner til at man bør anskaffe en varmepumpe før vinteren er her, men den største grunnen er nok de økte strømprisene på vinterstid. En varmepumpe gjør at du kan spare opptil 40% på oppvarming av boligen, altså blir strømkostnadene lavere. Da er det ikke så rart at mange nordmenn kjøper seg en varmepumpe på høsten.

Det frister nok mer for mange å sitte foran TV-en eller ligge i sengen med PC-en når det er kaldt og guffent ute, men da bør du jo ha det godt og varmt innendørs. Nettopp derfor velger mange en varmepumpe, fordi denne sikrer en jevn og god temperatur inne, og du slipper å måtte fyre opp hele tiden for å holde varmen i rommet.

Om du er en av de som må ha det litt kaldt og kjølig på soverommet for å sove godt, vil n varmepumpe som kan brukes til nedkjøling på sommerstid være for deg.

Miljøvennlig

Varmepumper regnes som et miljøvennlig alternativ til oppvarming, så her er det bare å ha god samvittighet for anskaffelse. Grunnen til at varmepumper er miljøvennlig er fordi de bruker luft, vann og annen fornybar energi. Altså slipper de ut betraktelig mindre klimagasser enn andre former for oppvarming. Videre vil også en varmepumpe være særlig gunstig om barna eller andre har luftveisproblemer. Dette er fordi en varmepumpe begrenser partiklene i luften ved at luften går gjennom filtre, og dermed sikrer et godt inneklima også for de med luftveisproblematikk.